Saturday, May 21, 2011

bb fever vS cat lover



semenjak, dua menjak, tiga menjak nieyh...

ada demam melanda Mansoura ni....

demam ni spesial punya.... 







Cat atau Kucing atau القطا
Blackberry atau بلاك بيري 






vS





agak-agak mana satu yang menang?

dua2 menang!!!! yeay!!!! 

mungkin hidup kat perantauan ni banyak tekanan...
apa salahnya ada bnda yg boleh dilakukan untuk ber'gumbira'..

antara sebab perlu pilih kucing :

semangat dan sehatnye badan kucing nieyh!!
1) comel, cute dan manja!!!

2) boleh jadi teman berbicara dan meluahkan perasaan...
contohnya :
Pemilik Kucing : "Kucing2, arini kan kita byk kerja kena buat.. study la... makan la... bergosip la... study balik.... mandi pulak... masak lagy...."
Kucing : meoww...meooow... meeooowww.. (aku paham!!)

3) kucing buat hati rasa gembira... hidup rasa dipenuhi dan diperlukan... haha.. 

tapi ada jugak masalahnya...

1) makanan dia nk yg up2 je... kucing tak makan nasi lemak ke... kari ayam ke.. kucing makan friskies... makanan dalam tin je...

2) kalau yg jenis bulu senang tercabut tu memangla... penuh bulu kucing kat baju... berbulu orang tengok!!! =]

3) kalau kena cakar memang sedap la an.... penuh pulak parut2 kesan "love touch" kucing tue....

itu untuk yang nk memanjakan diri dengan bnda hidup.. kalau yg jenis hantu gadget.... mangsa trend... BB la pulak....

Mengapa perlu pilih Blackberry (bb) :

mutu, gaya, keunggulan!!!
1) sebab blackberry bukan blueberry...ngeh3..

2) bb ada bbm... apa tu?? Blackberry Messenger... 

3) bb ada apa lagy ek?? errmmm... boleh online... guna kucing mane boleyh online... hehe

tapi ada juga masalahnye :

1) bb selalunya harga berjuta-juta.... huhu
Rupiah la....hehe mahal... tak semua mampu ek....

2) kalau ada bb orang akan gelarkan kita bbb.. budak blackberry... hehe *masalah ke tu?*

3) kalau ada bb, tak dapat nikmati hidup sebab sibuk ber'bb' 24/7... kadang2 orang tegur pown tk perasan...kih3.. dalam kelas pown tk focus sebab kat tangan ada bnda yg lagy berharga kowt!! =]

Jadi............

siapakah pemenang antara pertarungan antara dua pengaruh ni??

adakah kucing yg comel dan montok 

atau

bb yang fashionable, flexible and flabby? *ayat arwah din beramboi dalam sawancara* hehe

aku pown tak tahu... 

ikut korangla nk pilih mana..

yang nak beli bukan duit aku pown....

duit hasil titik peluh korang jugak an....

penat2 kerja.... eyh... "bukan ke budak ni study lagy?"

owh... duit mak ayah korang dan bukan duit mak ayah aku pown...

kan..kan..kan..

terpulang la... kalau rasa perlu.. beli...

kalau rasa tak perlu.... beli jugak... boleh?

yang penting study leklok...

jangan tekanan2...

jangan tidur lambat2....

jangan nak sibuk cari orang rumah je.. " bagi yg ikhwat"

jangan sibuk cari calon suami.."bagi yg akhwat"

jodoh pasti akan datang dan menjelma bila sudah tiba masanya nanti..

jangan yang dikejar tak dapat...yang dikendong berciciran..

*macam lari tajuk je? bedal je la... al maklumlah lama tak menulis...

nie yang tulis macam orang bulimia je ni....

jadi...

kurangkan kontroversi..tingkatkan prestasi...

exam pown dah dekat...

makin lama makin mencarut-carut aku kat sni plak....

jadi..."dah bape kali jadi da?"

GOOD LUCK buat semua pelajar yang akan exam nanti...

jumpa lagi.. bubbye!!!! (^__^)

p/s : kandungan blog ini tiada kaitan dengan sesiapa sama ada yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia!!!

PEACE!!

5 comments:

mahirah said...

aikkk fadel...xda kaitan antra hidup mati er???hahaha..bgs22...ak sokong ko..nk copy n paste bole????xnk r,tkt~.hehe...ak sokong fadel!!..hehehe

fadhilothman said...

aah... takdak kaitan hidup mati!! hehe copy letak katne?? hehe

saya sokong fadhil jugak!!! =]]

mahirah said...

letak kat blog ak r..heheh..

ko sokong diri ko sendiri???haisshh..bgs!~

fadhilothman said...

sila2!!! =]] sape nk sokomng kalau bukan diri sndri!!! hehe(^__^)

farkhan amim said...

wei , kucing aq minum sup jagung kott , jgn memain , haaaa

~others~

Related Posts with Thumbnails