Tuesday, November 3, 2009

Saturday, October 31, 2009

T.I.D.U.R

tidur itu satu nikmat yang diberikan oleh Allah.
samada kita menggunakannya dengan baik ataupun tidak.
banyak orang tidur di malam hari.
ada juga yang tidur di siang hari.
tapi kenapa kita mesti tidur.
ada atau tidak makhluk yang tidak tidur?

tidur menjamin masa depan.
tidur menjana kualiti hidup.
tidur merehatkan badan.
tidur menenangkan minda.
tidur mententeramkan jiwa.

kalau tak boleh tidur?
kalau tidur dalam keadaan terpaksa?
kalau tidur disengajakan?
kalau tidur dibuat buat?
kalau tidur hanya sebagai tuntutan masa?

mata perlu pejam.
badan perlu dibaringkan agar selesa.
tempat mesti di atas katil.
waktu mesti malam.
perlukan bantal dan selimut.
adakah ini definisi tidur?

hanya kita saja yang tahu.
kerana kita pernah tidur dan...
akan tidur selama lamanya nanti.

Friday, October 30, 2009

PeNgiSi MaSa 'LaPaNg'^_^ Vol. 2

ha itu dia...mai dah..vol.2....hehe=)

mvie 2: The Mist ( kabus..agak r=])

crita ttg kabus yg dtg ttiba wpun sbnannye adlah bhan eksperimen ttera as yg trlopeh.. dlm kabus dtg skali creature ngeri yg mnginginkn drah manusia... nk djadykan citer ada skmpulan mnusia trkrung dlm supermarket~!!hehe naseb baek supermarket bkan toilet..hehehe

dlm tue ada mcm2 org r kan~!! ad srg mkcik tua ni dia mcm org kuat agma buat ajran dlm tue... smpai ada dua puak dlm tue.. kata akn mati semua r.. last2, dia suh korbankan bdak.. mcm citer looking for a rain god plak ek~!!! tpy ni looking for a graveyard~!!=) last2 dia kna tmbak mati
oleh slah sorg bkan puak dia...=)

yg bkan puak dia smua kluar nk cri keta nk lari... 5 org je slamt tyme nk naek keta tau~!!!
diorg pown jln ngan tawakalnye...mnyak keta tue dh la sket....pas2 jln slow2 ttibe mati keta tu~!!

tau tk ape diorng wat~!! dlm pistol ada 4 je pluru... dgn tkdak hrapan mreka bnuh dri tnggal la
hero ni je...dia ingat bleh kuar keta dn kna kman ngan bnda alah tu tpy sbnarnye bbrapa mnit lpas 2 dtg la askar ngan klgkpan lalu kat stue... dn kabus tue pown dh ilang~!! bygkan ko dh tmbak org yg trsyg upe2nye kalo ko saba jap dh bleh hdop eppy je~!!
kalo korang dlm situasi tue, nk plih mane: bnuh dri ke nak tggu kejap~??? hehe=) fkir2~~

lyan r trailernye ok~!!!!


PeNgiSi MaSa 'LaPaNg'^_^ Vol. 1

arini saje aku dh tngk byk mvie kat tv tpy ada dua mvie je yg btoi2 best bgku~!!!
eyh..lpe plak..assalamualaikum n salam sejahtera sume...
ape tdy?? best?? hah...sbab mvie tue best tang ending dia yang simple dan tk dsangka....
kre brjayala orng wat mvie tue kan???

mvie 1~~Untraceable (tk dapat dikesan..hehe saje je translate=])

mvie nie mngisahkan mcm mne brlakunya pembunuhan yang disiarkan kat satu laman web nie.. orang yg bnuh tue bjak godam komputer orang, komp keta org dan sgt2la kjam.. laen orang laen cara dia bnuh... aku ble tgk cite tueyh tringt kat cite 'saw IV' tyme tgk kat umah liyana.. hehe sasaran pembunuh nie adalah orang fbi.. citer ni belatarbelakang seorang fbi pompuan yg janda beranak 1... tpy fbi nie lmbut atinye..kalo tgk ada org mati ngan kejam je dia akn nangis..hehe ala pompuan la katakan.... nak djadikan citer.. pembunuh smaikn hari smakin ramai dia bunuh... bila dh smakin ramai dia bnuh.. fbi plak tue... fbi yg laen dpat agak pmbunuh nie sape... diorang nak g terjah r...hehe sampai aje kat umah tue.. suspek tkdak.. bila fbi nie cek bilik bwah tnah umah tue.. tau tk diorang jmpa pe??? kwan diorang yg mati smalamnye stelah direndam dlam air campur sulfurik asid~!!!! jdy pe?? air bateri r kan??hehe kpala dia tk tnggelam jdy bdan2 dia je hancur smpai nmpak tlang belulang.. eee..ngeri....
lpas kjadian tue... pompuan tue mcam sdeyh tgk kwan dia cmtue.. tmbah plak tyme kwan dia maty diorang tgk online.. jdy pompuan dberi cty sminggu tpy dia amik shari je.. fbi tyme tue pown cuak r gak.. orang2 dia dh dimark pmbunuh hbat... mane tknye~??? paastu tyme pompuan nie nk blik umah r keta dia ttiba jem.. tgh drive atas jmbtan nie..bayangkan... ttibe lmpu dpan trpadam.. mlam plak tue..hujan plak...tk ke cuak jdy nye... dia pown berhentikan keta elok2 kat tepy.. tetibe ada suaa pembnh tdy ckp kat ats jmbtan tue r bpak dia bnuh dri... dia jdy trtekan kowt... pastu pompuan nie pown pcahkan crmin tngkap sbab tkleyh bkak... dia pown kuar buat call sbab phone dia pown kna godam gak.. abis je .. keta dia mnyala lampu.. dia ingt slamat.. ngan slmba bdaknya dia msuk dlm keta tpy sbnarnye pmbunuh tueyh dh lama ada dalm keta tueyh.. jd mngsala dia..huhu tk abiyh agy....hehe ble tyme ending dia fbi pompuan tdy sng2 je tmpaskan laki tdy~!!!! lpas dia dh bkak ikatn dn dia tmbak laki tue.. dia amik kmera yg tyg on9 kat web tue dgb kad fbi dia.. pastue abih r....hehe

ape2 pown lyan r trailer nieyh~!!!!

p/s: mvie 2 mnyusul dlm vol. 2~~



Friday, October 23, 2009

RaHsIa aLaMaT e-MeL~!!!!=)

Gunakan Nama Penuh
Sekiranya dia menggunakan nama alamat emelnya dengan nama penuhnya, contohnya adysyammohdsaid@ yahoo.com . Ia menggambarkan bahawa dia seorang yang penuh tanggungjawab dan tidak suka berahsia. Dia juga boleh dipercayai dan jujur dalam setiap perbuatannya. Tapi ingat ,jangan cuba hendak memperlekehkannya.

Nama Depan Dan Tengah
Contoh: Ady Syam Mohd Said Dia menggunakan alamat emelnya sebagai adysyam@yahoo. com iaitu nama awal dan tengah tanpa nama bapanya. Ia menunjukkan bahawa dia seorang yang sangat menghargai dirinya sendiri dan sanggup ketepikan hal orang lain demi kepentingan sendiri. Selain itu dia juga berani untuk tampil di khalayak ramai dan mengeluarkan pendapat dengan lantang.

Nama Dan Tahun
Contoh: adysyam2001@ yahoo.com. Dia dikatakan seorang yang mempunyai ego yang tinggi. Pantang sesiapa yang cuba menentang pendapatnya. Selain itu dia juga tidak sukakan komitmen dalam jangka masa terdekat ini. Kewujudan tahun di akhir nama seolah olah memperlihatkan dia tidak luas pandangan.Pendek kata dia juga menunjukkan .. pegangan yang mudah berubah-ubah.


Nama Samaran
Hehheh... ramai yg suka buat email begini..Contohnya tuntul_comel@ yahoo.com. Dikatakan seorang yang gemar hidup dalam khalayan hingga kadangkala menyusahkan orang lain. Namun dia disukai ramai kerana sifat humor yang dimilikinya membuatkan orang selesa berada di sisinya.Jika diasah dia boleh menjadi pemimpin dengan gaya yang tersendiri.

Nombor Dan Abjad
Contoh: abc123@yahoo. com. Nama diwakili dengan nombor + abjad sahaja. Ia menggambarkan seorang yang bersikap tertutup dan memerlukan masa yang agak lama sebelum mampu "membuka" dirinya kepada seseorang. Itupun jika kepercayaannya mampu diraih. Jika tidak ... kirim salam sahajalah..

p/s: renung2kanlah.....

Tuesday, October 20, 2009

BoSaN MenUnGgu~!!!!=(

sementara ngah tkdak pape nieyh...
layan je la ape yg aku jumpa...
walaupown byk kali dh bacer..
bace r lagy tau~!!!!


"budak2 yg lahir pd thn 80/90an mesti ingat mase skola rendah dulu:

- kat skola ade salesman jual buku cerita.
ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.
salesman susu pon camtu gak.
- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je.
bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku...[aq tk r..=)]
- RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....^_^
- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam.
padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
- cikgu pakai pembaris kuning pjg.
Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.
- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.
- time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh.
ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...
- main game 2D...
super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape...
- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...[tyme aq dh tkdak=)]
- balik skola beli JoJo xpon Dendang.
Tora pon best gak.

Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.
- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...
- Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban,doraemon,keluangman, sangwira dan mcm lg...

jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni.
kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent.

p/s: tersengeh2 aq bace balek bnda nieyh~!!=) rndoo pown ader...mcam2!!!

Tuesday, September 8, 2009

MenGhiTunG HaRi~!!!=)

aDa 2 bnDa yg DhTunG~!!!

RaYa
ngAn PSPM....

SeLaMat HaRi RaYa~!!!

&

SeMoGa BeRjaYa~~~

p/s tak sabonye nk raya ngan exaam~!!=(

Monday, August 31, 2009

MeRdEkA~!!!!





iNi Jalur Gemilang

dah 52 tahun dah~!!!

SeLamAt HaRI KeMerDekAaN ke-52!!!

p/s berbaktilah kpd negara selagy boleyh~!!!

Thursday, August 27, 2009

RaMaDan.....TunGgu aKu~!!!!!=)

esok 28 aribulan 8 kan?!??

hari Jumaat kan??!!?

bdak KMPk bleh balik kan~!!?!

maknenye boleh sahur

ngan bukak pose kat umah kan~!!???

jadi.......

kepada Mama, Abah ngan Eda....

di No, 25, Jalan Jana Setia 4,
Taman Jana Setia 2,
34600 Kamunting, Perak Darul Ridzuan.


tunggu Ade tau~!!! hehe=)

p/s itu je nk kasitau~!! n slamat berbuka~!!!=)

Monday, August 24, 2009

RaMaDhAn Al`MuBaRaK~!!!

Lame betul tk mnulis...
lupe plak macm mane nak start~!!hehe=)

Assalamualaikum dan haloo semua~!!!

bnyak bnda dh berlaku..

ada suka n duka...

ape2 pown....

lupekan sume tue...

jadykan sbg teladan jer...

bulan pose dh start....

buatlah yg terbaik....

jangan ponteng pose...

terawikh jangn tinggl jugak.....

dekatkan drie ngan Allah tau~!!!

oklah...chow cincau~!!!!=]

Sunday, May 17, 2009

KMPk....BeToL BeToL Ho LiaO~!!!!^_^

Dari kiri: Baqi, Heilmi, Aku, Ameer, Muizz, Haziq, Safwan dan Lutfi
(tiada dalam gambar: Ammar, Faiz, Firdaus, Mazlan dan Fitri)


Di GopEnG HeGen...

KMPk's Students~!!!
kePaDa RaKaNkU Yg LaEn~~~
dOaKaN aKu dan RakaN2 Yg AdA Di SiNi........
KMPk Gemilang~!!!
Berdiri megahnya Kolej Matrikulasi Perak
Mewarnai keindahan bukit bukau subur menghijau
*Di Sini lahirnya anak anak bangsa berjaya
Mendukung cita cita Wawasan Negara
Bersatu kita bersama mengorak langkah
Ke satu arah satu tujuan
Menuju kecemerlangan
Realisasikan impian
Mencipta KEJAYAAN
Visi dan Misi diutamakan
Jadikan pegangan kita
Berusaha bersama
Dengan semangat waja
Buktikan kepada semua
Kita warga cemerlang gemilang namamu
Menjadi kebanggaan kita
Warganya
(ulang *)
p/s
oTak MaSiH BeKu uNtUk MeNuLis~!!!!=) LaYan Je LaGu BeSt NiE .....

Friday, May 8, 2009

bErMuLaNyA SeBuAh PeNgEmBaRaAn~!!!=)




BAHAGIAN MATRIKULASI
KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA
KALENDAR AKADEMIK PROGRAM MATRIKULASI SATU TAHUN
SESI 2009/2010

SEMESTER I
AKTIVITI
Pendaftaran/Minggu
Suaikenal Pelajar Baru
1 minggu 11/05/09 – 17/05/09
Kuliah
9 minggu 18/05/09 – 19/07/09
Cuti Pertengahan Semester
2 minggu 20/07/09 – 02/08/09
Kuliah
9 minggu 03/08/09 – 04/10/09
Minggu Ulangkaji
1 minggu 05/10/09 – 11/10/09
Peperiksaan
2 minggu 12/10/09 – 25/10/09
Cuti Akhir Semester
2 minggu 26/10/09 – 08/11/09

SEMESTER II
AKTIVITI
Kuliah
9 minggu 09/11/09 – 10/01/10
Cuti Pertengahan Semester
2 minggu 11/01/10 – 24/01/10
Kuliah
9 minggu 25/01/10 – 28/03/10
Minggu Ulangkaji
1 minggu 29/03/10 – 04/04/10
Peperiksaan
2 minggu 05/04/10 – 18/04/10

TAMAT PROGRAM!!!!

Tarikh Penting:

a)
Ujian Pertengahan Semester I : 13 – 15 Julai 2009
b) Ujian MUET Akhir Tahun :
i) Speaking : 6, 7, 8, 20, 21, 22 Oktober 2009
ii) Listening, Reading and Writing : 7 November 2009
c) Ujian Pertengahan Semester II : 4 – 6 Januari 2010



Cuti AM!!!

Hari Pekerja 1 Mei 2009

Hari Wesak 9 Mei 2009

Hari Keputeraan SPB Yang di Pertuan Agong 6 Jun 2009

Hari Kemerdekaan 31 Ogos 2009

Hari Raya Aidil Fitri 20 - 21 September 2009

Hari Deepavali 17 Oktober 2009

Hari Raya Qurban
27 November 2009*

Maal Hijrah
18 Disember 2009

Hari Krismas 25 Disember 2009


Hari Tahun Baru
1 Januari 2010

Tahun Baru Cina
16 – 17 Februari 2010

Maulidir Rasul
26 Februari 2010


p/s tabahkan hati, teguhkan iman di dada, kuatkan semangat, Semoga Berjaya mencapai cita2~!!! Amin~~~~

Monday, May 4, 2009

tHaNx~!!!=) sWeEt18^_^

thanx to all
my family
my friends
my fans=)
those who wish me happy birthday~!!!
i'll remember till da death~~hehe=]

Friday, May 1, 2009

BaHaN CuRiAn~!!!!^_^

[soalan untuk panaskan badan dulu.]


1. anda lebih suka karipap sardin atau karipap kentang ?
hello..tk knal aku ke~??!!tlongla tnye soklan yg munasabah sket kat fadhil~!!!??=)


2. anda lebih suka air kelapa atau air tebu ?
kalo dahaga...aku tk akn mengira wrna dan rupa srta rase~!!hehe=]


3. apa pandangan anda mengenai isu jerawat tumbuh selepas makan kacang ?
perli aku ke nieyh~!!?? agak r...sbab kacang kat byk minyak~!!!=(


4. anda paling tertarik dengan lelaki/perempuan yg mcmne ?
yg baek r...tk suka org baek ke~!!?? plik tol korunk nieyh~!!!hahaq


5. apakah perkara yg wajib anda buat sblm tido ?
baca doa tidur la...isyh3...amalkan slaluu tau~!!!??hehe=)



[soalan yg mmerlukan anda berfikir dengan lebih mendalam.]


1. andaikan ada org menghina ahli keluarge anda.apakah yg anda akan buat ?
aku akan hina blik diorunk puas2..kalo tk puas lgy..aku bunuh r..

bling msuk dlm lombong ke~!!!=/

2. adakah anda akan tolong kawan anda yg dlm kesusahan wlupn dia pernah khianati anda?
org susah kta kna tlong wlau ape pown dia dh buat kat kte~!!!huhu=( nanty kta susah org len tlong kta plak~!!kan??

3. adakah anda akan pilih org yg anda cintai atau org yg anda sayangi sbgai psgn hidup ?
kalo tk cinta n sayang mcm mane nk kawin~!!? ape pnye soklan r nieyh...


4. apakah yg mmbuatkan anda b'smgt untuk hidup sampai sekarang?
Allah Rasul Mama Abah Adik Beradik...huhu apsal aku rase sdeyh nieyh~!!??=(


5. andaikan masa dpt diputarkan balik,apakah yg anda ingin betolkn ?
aku ingin mmulakan sgalanya dan mamastykan smuanye baek utk aku n semua org~!!!=)


6. adakah anda akan give up jika perkara yg anda lakukan asyik gagal?
tk pown..byk kali dh gagal ape~!!! hidp je aku skang nieyh~!!hehe=]


7. adakah anda akan memaafkan org yg telah merosakkan kehidupan dan kerjaya anda ?
kalo tk maafkan pown aku dpat ape~!!?? baek maafkan je..bnda dh lpas..

mngkin tyme tue dia tk sdar..cme pastykan bndanye tk brulang lgy~!!!=(

8. andaikan kawan anda menghidap penyakit b'jangkit.adakah anda akan masih bekawan dengan dia?
kawan tk kira ape jua keadaan...aku on je...lgypown aku nk sgt jdy dktor..mmg byk risiko pown..
so..biasakan dri dgn bnda2 mcm nieyh~!!hahax mmbebel plak aku nieyh~!!=)

9. sesetengah org mengatakan budak-budak amatlah menyusahkan.apa pandangan anda ?
skali skala kowt....tyme diorng mrengek dan mengamuk...mmg susah....

tpy tyme comey...sgtla comey~!!!hehe=)

Wednesday, April 29, 2009

sEpAnJaNg HaYatKu~!!!!^_^


teruskan perjuanganmu
mencapai apa saja keinginan
dan cita cita yg sudah lama disemai
dalam hati sanubarimu...
ape yg aku harapkan cuma
ingatlah daku dlm doamu
dan jdykanlah prkenalan kta ini
satu ikatan yg kukuh tnpa dpat dleraikan
serta dpat juga djadykan benteng kekuatan diri~!!

ikhlas daripadaku
kepada rakan taulanku~!!!=)
p/s
aku agak emosi dengan ape yg mmbelenggu dri kala ini=(

NaK KeRoPoK~!!!!=)

ptang tdy...
mama aku way pengat pisang~!!!=)
sdap....
lgy sdap kalo dcecah ngan roti...
roti putih terutamanya....

jdy...
d rumah ktiadaan roti putih...
mama aku pown mnyuruh aku or abah aku...
jnguk2 kat luar kalo2 ader org naek moto jual roty~!!hehe
ape ke namenye~?? 'penjual roti la kan??' hehe=]

tdak semena mena...
ada dngar bnyi moto..
dan itulah org yg aku tunggu...
tpy yg took action nye..
of coz my beloved abah...
kbetulan dia dh ada kat luar..hehe=)
'aku bkannye malas tau'

lpas bli roty...
pasty nye ktorunk mkan la...
buat ape bli kalo tk mkan~!!??
mmbazirla namenye~!!hehe=)

tgh mkan..
abah aku bkak story...

tdy...
waktu abah bli roty..
kat motor tue ada jgak 'keropok'..
ttibe anak jiran aku...
bdak tu anak ustaz....huhu=)
bdak tue ada la dlam 5 thun kowt..
aku tk tgk plak srat branak dia...

bdak tue ngan yakin n konfidentnye dtg kat abah aku...
"nak keropok~!!!" bdak tue bersuara lmbut....
abah aku yg sdah brpangkat 'datuk'...
lmbut hatinya...!!=]
pown mmblikan anak tdy kropok....

yg mnjadykan bdak tu brani mntak sbab...
jiran aku satu..
lgy satu sbab adlah mama aku slaloo bgy diorunk 'jajan'..
'apollo' lah..'london swiss roll' lah...hehe nak up je~!!=)
jdy tklah tkowt sgt ngan nenek n atuk jiran nieyh~!!

tpy..itula..
comeykan kalo bdak2 dtg mntak kropok ke..eskrem ke..
hehe=)
kalo tk bgy mcm kejam..
mmang mkanan tue dbuat khas utk market bbdak cmtueyh pown...
oleh itu...
sayangilah anak2 kte..
merekalah yg mrwarnai hidup ini...
dan juga pelapis pemimpin akan datang....

p/s
aku rase tk pnah pulak aku mntak kat orang 'bnda2' cmtu~!!hehe=)

Tuesday, April 28, 2009

PeRaSaN TaK~!!!!=]

perasan tak~!!???
aku slalu posting malam2...
hehe=)
bkan sebarang malam...
malam2 buta plak tueyh~~~
bkan ape...
pagy ngan ptang aku sbuk
lgy plak tkdak idea r tyme tueyh...
kalo mlm2 nieyh...
senyap sunyi n sepi..wah~!!!
idea pown mlimpah ruah....
ada jgak r dlam sbesen lbeyh...
so....
komen je la ape yg aku tanam n baja
d laman yg indah ini..hehe=)

LoBaNg~!!!^_^


tdy aku abah ngan mama.....
tgkla rncangan bolos nieyh...
best tgk org boloskan dri kat dinding tue...


dlu..
wktue season 1 pown..
ktorunk tgk gak....
memang kalo nk dbandingkan bolos 1 ngan 2..
bykla bezanye....


kalo psal kostum yg beza....
ktorunk tk kesah sgt....
tpy nie psal dinding nk dboloskan tueyh...
kecik bnor.....
mcm ape je~!!!


kalo kntot pown tk ley lpas angin tue
lalu kat lobang dinding tue~!!!=)
boleyh byangkan tak btapa kciknye lobang tue~!!=/


abah aku dh biseng2.....
'mane bleyh lpas kalo lobang bsar tu jerk....'
mama aku pown same naek dia pnye mrah....
tk puayh ati~!!=)


aku pown cba mnyelamatkan keadaan...
'mngkin dia nik kasi duit kat dua2 group kowt'
hehe=)
baek pnye alasan...
tpy tk lut gak...
abah ngan mama aku tetap biseng..
haahx=]

abah aku siap suh aku anta komen kat paper....
cdang suh kasi besar sket lobang bolos tueyh~!!
hahaahx=)


mane tk nye...
sume dinding tyme ktorunk tgk tueyh....
tk dpat dbolosi....wah~!!!!
ada yg pecah berkecai....
yg lagy best....
pserta surrender awal2....
diorunk truyh trjun dlm air...
tkowt kna dinding yg lobang dia kcik....
hehe=)


ape2 je la eyk....
anyway..
rancangan tu maseh mnghiborkan~!!!
tq cos mncriakan hari2 ku~!!!=)

aKu Vs aBaH~!!!=)

Vs



sebenarnye..
aku ngan abah aku tk brgaduh pown..
tk prnah n tk akan...
tpy ape yg blaku sbnanye adalah
perlawanan psycho n
prselisihan mnat~!!!hahax=)
aku rase korunk dh pham beno
ble nengok bnda kat atayh tdy~!!
udah..trkeluo loghat perak~~~
semuanye brlaku ble aku naek keta yg dpandu oleh abahku...
'bapakku pulang dary kota...
bapakku blikan kereta...
kereta persona kaler hitam....
bleyh ku drive cos dh ada lsen P~!!'
eyh...mlalut lgy mlm2 nieyh...
ble aku naek keta..
mestyla n psang radio kan..
sbab aku jnis tk brape mnta psang cd...
kalo psang cd nanty ulang lagu yg same...
tk brkembang otak tueyh~!!=]
so....
nk djadykan crita..
hehe..tdy tu bru muqaddimah...
abah aku pminat lgu klasik..
tmbh2 klasik nasional...
aku pulak mnat dngar lgu bru n trkini...
cntohnye dlm radio era....
mama kau geng ngan aku...
ska dngar segmen usha2 kat era...
hehe=)
jdy...
ble naek keta je...
abah aku akn tune radio g kat klasik nasional..
aku ngan mama aku pulak tukar ke era...
hahax=)
abah aku pown mengalah ngan bguznye..
ble kitorunk kuar g bli brang..
abah aku slalunye dok dlam keta..
al-maklumlah..
pnat brkerja di siang hari...
tkpela kan..
tpy ble msuk blik keta tueyh..
tau2 je..aku dngar lagu klasik...
ape lagy~!!??
aku pown ckap kat mama aku suh tkar..
dengan alsan...
'nanty tk berkmbang otak coz dngar lagu klasik'
hehe=)
agak kejam..
tpy nak buat cam mane...
aku kan mngikut peredaran zaman....
sorry abah..
bkan nak kata abah ktinggalan..
hahax=)
so..
mcm tuelah yg brlaku stiap kali aku nek keta~!!!
aku ngan abah aku..
same2 sabar ngan keinginan masing2..
hik2=)
p/s
jangan gadoh ngan abah sndri....
lawan psycho tkpe=)

Sunday, April 26, 2009

PeNaNgAn DoLaH N LiMaH~!!!=)

nie la kuey tiaw yg slaloo buat aku skit jntung~!!!=)


bkan pnangan penyepak atau penendang~!!
tpy kuey tiaw greng yg sgguh sdap..
aku tk tau mcm mane nk gmbar kan~~~
hanya sape yg prnah merasa saje yg tau....

dolah ngan limah tu owner kedai nieyh~!!
suami istery..
berkat btol kan??=)
ptot maju n rmai org dtang....

pergh~!!
kekadng rase mcm dh kna pukau....
tpy bkan angau r....

skali aku mkan kna dua pnggan~!!
hahax=)
bnyi tmak tpy mengenyangkan~~~

selaen kuey tiaw greng..
ada jgak nasi ayam...
mee rebus...
mee karee....mi kari lah~!!

harga nye brpatutan..
mknanye ptotla dngan rase dia yg sdap..
tk mhal...tk jgak mrah...
sedang2 ajer....

so..
bgy yg ingin kan kelaenan....
dtglah ke taiping..
wah~!!!promotela plak....
Zoom Malaysia.....
Jom Cti2 Malaysia....
hahax=)



kedai yg sentiasa mmanggil2 aku n mak aku~!!!hehe^_^

hUjUnG MiNgGu~!!!=)

kalo org keje..
hjung mnggu mcm ni lah yg slalu dtunggu2....
kala org mcm aku..
yg tk g mmane nieyh...

jgn hrap aku nk tggu ujng mnggu...
ari selasa ke..khamis ke...
same je mcm ujung mnggu kan~!!???

sape skong ckp aku..???
hhax=)
ke tk pham aku ckap pe~??
huuhu=(

apa saja kamu nieyh...
eyh...
nanty kan..
kalo kta suma dh ada keje...
mcm mane rupenye eyk..
hahax
aku slaloo cba byng kan tpy tk bley..
mcm mane la rupe heilmi??hehe=)
rupe achong...
rupe shalot??hahax
cian dia..
asyik kna je ngan aku..
ntah2../
nanty dia kwin pwon asyik kna ngan bini dia...
hahahaahax=]

kalo yong ckap psal PMS...
bdak laki mane ada sindrom mcm tueyh~!!??
alo ada aku tk tau la ape akn jdy...

kalo bdak laki nieyh..
slaloonye..
diorunk nie jnis yg tk pkir pnjang...
slalooo buat bnda trburu..
cntoh mcm kes buli..gaduh..n etc...

kalo tgk blik...
klakar pown ada....
sbab diorunk drah mseh pnas org kata la kan??
hehe=)


tk rase mcm aku ni mrepek ke??
bebel sbnanye....hehe=)
korunk yg bce nii..
jgnla lpe bgy pndapat apsal org muda drah pnas~!!???

org tua drah diorunk sjuk sgt ek??
dh jdy reptilia ke??

hahax=)

p/s
fadhil dh tkdak keje sgtla nieyh...hehe=)

Saturday, April 25, 2009

Y.O.N.G

Yong Tau Foo
tdy aku kuar g mkan ngan parents...
sblum tu ktorunk g r Tesco n bli brang offer...
aku prnah dngar ada org kata..
kalo nk bli brang kat Tesco jgn bli ari jumaat coz
duit untung ari jumaat akan dsalurkan ke Israel...
utk tjuan prang2 tue lah..
tpy aku tk tau sjauh mne kbnarannye..
dn aku jgak tk prnah bce plak artikel yg mcm tueyh~!!!
so..konklusinya...aku tk brtindak pown...
huhu=(
tpy bkan tue yg aku nk crita.....
sebenarnye nk royak psal yong.....
yong tau foo yg femes kat tepeng....
hehe=)
aku ngan prents amikla tmpat nk mkan....
sbelum tue aku ngan mak aku g plih benda alah tueyh...
aku pown pilhla fish cake...
plih fish ball....
n laen2....'tk tau ape namenye'
dh plih2....
bnda tueyh pown smpe dlm keadaaan yg pnas...
mmg la..dh bnda tue dcelor....
kami pown mkan ngn s0pan nye....
hehe=]
dh abis tueyh...
aku pown maen agak2 hrga yong tau foo
yg kitorunk mkan tue...ngan mk aku...
aku tka 20...
mak aku tka 10..
nk mrah aje...
hahax=)
last2...
tyme byar...
nah...amik ko~!!!
16 kak.....
kate abg tue kat mk aku.....
mak aku ngan rela atinye g bayar.....
dh mkan tkkan tk mau byar....
huhu=(
aku powwn blik ngan kenyangnye.....
hahax mkan yong tau foo pown bley knyang tau~!!
tpy...yg buat aku brfikir skang nieyh..
dlu hrga yong ni...tk sampe 10 hinggit pown...
skang nie...kalo tk 10 hinggit ke ats tk sah...
aku tk dpat bygkan ape akn jdy pda msa dpan...
bla kta suma dh tua nnty...
hrga brg2 mesty jauh mlampo2 tnggy.....
wktue tu kalo tk ada duit msty tk bley hdop..
huh....
so....kta yg mseh muda nie..
jgn nk hrpkan mk bpk je k....
blaja brdikari.....
cari duit sndri....
tk mnyushkan org..
n tuntutlah ilmu...
krana ilmu adlah sebaek2 pusaka....
Blogging Off....

Friday, April 24, 2009

HaPpY bEsDaY tO FaTiN NaBiLaTuL HuDa~!!!

24.04.2008

tarikh keramat ini adlah trikh klahiran seorang puteri comel...
Fatin Nabilatul Huda namenye...
anak kepada psangan Kamalhadi dan Nurul Badariah...
tinggal di Feldajaya...
hehe=)

beberapa jam lpas lahir ikut 'tingkap'..hehe=)

ketawa girang~!!=)

tangis sdeyh~!!!=(


bersama mama n abah yg trcinta d hari raya~!!!hehe=)



bersama tok wan dan opah yg dsayangi~!!!hahax=]

harapanku sbagai pkciknya yg baek..

semoga anak ini akan trus mnjdy snar

dlm hdup kami sekluarga~!!
dan mnjdy pnyeri dlm khidupan shari2....
jadylah anak yg baekk dan tdak mnyusahkan ibu bapa...
jdylah sprty pkciknya ini..
hahax~!!
prasan je lbeyh...

Thursday, April 23, 2009

AkHiRnYa SeMpUrNa~!!!!

22.04.2009
aku ngan bngga nye mulakan ariku dngan tnang~!!!
dengan berbkalkan semangt juang yg tggi dn kereta persona..
aku pown mnuju ke rumh kngkawan seangktan utk dbawa brsama...
perjlanan lancr dn best~!!=)
smpai trus ke Jusco....
tnpa lencong2...wah~!!??
jmpa la kengkwan dn sgalanya bermula~~!!!!


mak tepon=) riso kat ank mak nieyh...


smpat mncekik kat KFC sblum mula~!!!=)




abg organiser...syed namenye~!!=]tq deyh...



kak tbung...hehe=)




eyh.....yuna n fana~!!!hehe=)




cian ekin n ila...lapa eyk~!!??=(




rakan2 lane ku...huhu=[



mkanan pengisi perut~!!!hahax




pompuan2 melayu Pasir Salak...hehe=p



bila lagy kta suma akn ketemu~!!??huhu=(
2jela yg smpat aku nukilkan...
smoga suma ni akan trus dkenang smpai bila2....
wpun rsult kta tk brapa nk bguih..
ckgu pown ada ckap yg diorunk tk tau sbab ape..
cma ada stu jwpan iaitu rezki kta bkan tyme SPM...
oleh itu...
APA YG PENTYNG~???
KERJASAMA~!!!

18~20 ApRyL yG BrSeJaRah~!!!^_^

aku yg kpnatan~!!!=(

shalot si signal=) ke kiri~!!!hahax

kami perantau di tengah bandaraya~!!!=]


kenangan di pwtc bersma ckgu mardziah~!!!=)



gadis kota @ tour guide~!!!hahax=)




kat LRT pown nk brgmbar~!!hehe=)




tuan rumah yg sgt baek~!!!hehe



driver dr umah yana ke bandar tsik slatan je~!!!!hahax=)




org kuat mlm BBQ~!!!huhu=(

ayam n sosej yg mnjdy hdangan~!!!yummy=)

ape yg korunk pikir psal gmbar2 nieyh~!!??

kalo aritu aku sibuk pikirkan

psal mcmmane nk pergy kl..

skang suma tu dh trjwab

sbab dh lpas dh pown..

hehe=)



kalo nk dceritakan...

bace je la blog helmi...

hmpir same crita dia dan aku...

sbab hmpir 90% kitorunk brsama2 kaqt kl tueyh...

hahax=)

'mcm mlas je bnyi nye'
p/s
perkataan yg popular....
'jangan konfiden'
'signal shalot'
'SAW'
hehe....

MaRatHon PoSts BeGin~!!!!

aku dngan raase bngga n rndunye nk mlakan
coretan yg dh lme dtngglkan~!!!
hahax=)
bajet touching..!?!?
so...
slakan la bce ttg prjalann aku
sepanjang mnggu nieyh~!!
~slamat ya...

Wednesday, April 15, 2009

aKu BrBeLah BhGi~!!!! HuHu=(

adakah mngkin ini reunion yg klas yg trakhir bgyku~???!!
aku harap tidak~!!??=(

aku fadhil...

aku x-5c....

aku gmbira..

aku sdeyh...

aku tk thu ape aku rase skang nieyh...


aku mmg nk pergy....

tpy byk hlngan r...

nape eyk..!!???
knapa suma yg aku rncang byk sgt halangan=(
namun aku sedar yg kta mmpu mrancang...
tpy tuhan yg mnntukan segalanya~!!!


ape slah aku..???

aku dh cuba sdaya upya nk bgy yg trbaik..!!

knapa mesty aku..??

knape msty adek aku blik esok??

knapa msty reunion tue buat weekend nieyh~???

tlong~!!!!

aku insan biasa je...

aku tk mampu nk hdapinya...

tlong ssape bgy idea cmne nk wat tk~???
so....
kpada yg brkenaan....
jika bnar aku nggak bisa ke sana...
aku mohon sribu kemaafan...

~others~

Related Posts with Thumbnails